It is currently Sun Sep 20, 2020 1:14 amReply to topic  [ 1 post ] 
ΔΙΑΒ'ΑΣΤΕ ΤΑ Μ'ΕΡH ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟ'ΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚ'Η 8/5/16 
Author Message
Νέος
User avatar

Joined: Sun Nov 13, 2011 12:50 pm
Posts: 190
Unread post ΔΙΑΒ'ΑΣΤΕ ΤΑ Μ'ΕΡH ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟ'ΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚ'Η 8/5/16
ΔΙΑΒ'ΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ Μ'ΕΡH ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟ'ΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚ'Η

ΑΡΧΑ'ΙΑ ΜΕΣΣ'ΗΝΗ
Στο κέντρο του νομού Μεσσηνίας, δυτικά του Στενηκλαρικού πεδίου, βρίσκεται το χωριό Μαυρομάτι, χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού Ιθώμη. Δυτικά από το Μαυρομάτι, χαμηλά στην κοιλάδα απλώνεται η αρχαία Μεσσήνη που έχτισε το 369 π.Χ. ο Θηβαίος Επαμεινώνδας και οι Αργείοι σύμμαχοί του. Της έδωσαν το όνομα από την πρώτη μυθική προδωρική βασίλισσα της χώρας Μεσσήνη, που ήδη από τον 10ο π.Χ. αιώνα είχε θεοποιηθεί. Η βασίλισσα Μεσσήνη, όπως λέει η παράδοση, ίδρυσε το ιερό του Διός Ιθωμάτα στην άκρη του γκρεμού, στην κορυφή της Ιθώμης. Έχουν βρεθεί αρκετά αρχαία κτισμάτα, τα οποία και αναστηλώνονται, έχει βρεθεί και Στάδιο, ενώ η Αρκαδική Πύλη θα σας εντυπωσιάσει. Βρίσκεται περίπου 6 χιλιόμετρα από το Νεοχώρι.

ΑΡΚΑΔΙΚ'Η Π'ΥΛΗ
Η Αρκαδική πύλη βρίσκεται στο δρόμο προς το Μαυρομάτι και ενώνει τους δρόμους προς τα χωριά Πετράλωνο, Μαυρομάτι, Νεοχώρι και Ζερμπίσια. Ο δρόμος με έφερε να περάσω στην τελευταία μου βόλτα και να εμπλουτίσω τη συλλογή μου με νέες φωτογραφίες από τα αρχαία καθώς και να περιπλανηθώ ανάμεσά τους για λίγη ώρα.

ΤΟ ΓΕΦ'ΥΡΙ ΤΙΣ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΑΙΝΑΣ
Ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι το μοναδικής αρχιτεκτονικής σπουδαιότητας τριπλό μυκηναϊκό γεφύρι της Μαυροζούμαινας που έχει κατασκευαστεί από το Θηβαίο στρατηγό Επαμενώνδα το 369 π.Χ. το οποίο είναι το αρχαιότερο εν λειτουργία γεφύρι της Ευρώπης και βρίσκεται στην είσοδο του χωριού ερχόμενοι από του Μελιγαλά. Το γεφύρι ενώνει του Μελιγαλά, το Νεοχώρι και τη Μαγούλα και κάτω από το γεφύρι ενώνονται τα αρχαία ποτάμια Λευκασία (Ξάστερο ή Βασιλικαίϊκο) και Άμφιτος. Από το γεφύρι και κάτω το ποτάμι ονομάζεται Μαυροζούμαινα.

ΆΓΙΟΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΜΠΕΤΣΗ
Η ψύχωση του... Αϊ-Γιώργη
Ο οραματιστής, ο άγιος, ο τρελός, ο άνθρωπος του Θεού". Ετσι αποκαλούν οι κάτοικοι της Μεσσηνίας έναν 40χρονο αγρότη που εδώ και χρόνια έχει αφοσιωθεί στο να εκτελεί τις εντολές που παίρνει από τον Αγιο Γεώργιο. Εντολές που έχουν φέρει σε απόγνωση τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος δηλώνει ότι «γνωρίζει τα οράματα και τα έργα του συγκεκριμένου αγρότη, αλλά δεν θέλει να πάρει θέση, καθώς τα αφήνει στην κρίση του κάθε πιστού».

Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, για πολλούς ο ταπεινός αγρότης, ο Γιώργος Καλογερόπουλος, είναι ένας από τους εκλεκτούς του Θεού, που τον επέλεξε για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για όσα τραγικά πρόκειται να ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον προκειμένου να επέλθει η εξιλέωση. H «Espresso» συνάντησε τον «οραματιστή» της Μεσσηνίας στο μικρό χωριό του, στο Νεοχώρι Ιθώμης, και η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκε τόσο από τα έργα όσο και από τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα ξεκίνησαν ξαφνικά, πριν από 18 χρόνια, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον ύπνο του ο Αγιος Γεώργιος και του ζήτησε να «φτιάξει το σπίτι του».
«Εμφανίστηκε και με οδήγησε σ’ ένα μέρος που ήταν το παλιό χωριό επί τουρκοκρατίας. Εκεί μου έδειξε τα ερείπια της παλιάς εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και μου είπε: “Θέλω να μου φτιάξεις το σπίτι μου”. Εγώ τότε του λέω: “Πώς να το φτιάξω, το χωράφι δεν είναι δικό μου, ούτε χρήματα έχω”. Τότε ο Αγιος μου απάντησε: “Θα σε βοηθήσω εγώ”» μας ανέφερε ο κ. Καλογερόπουλος και συνέχισε: «Το πρωί πήγα στο μέρος που μου έδειξε, βρήκα τα ερείπια και σκεφτόμουν συνέχεια τον Αγιο Γεώργιο. Βρήκα και τη γυναίκα στην οποία ανήκε το οικόπεδο, της είπα την ιστορία και αυτή μου είπε ότι θα το δωρίσει αμέσως στην Εκκλησία, για να γίνει το θέλημα του Αγίου».

Επειτα, όπως λέει ο ίδιος, ξεκίνησε να καθαρίζει το χώρο και ξεκίνησε μόνος του να χτίζει την εκκλησία με τσιμεντόλιθους. «Ομως, ο Αγιος εμφανίστηκε πάλι και μου είπε “όχι έτσι, με πέτρες θα το χτίσεις”. Κι εγώ του απάντησα: “Μα, πώς θα γίνει αφού δεν ξέρω τίποτα από χτίσιμο;” Τότε μου είπε: “Μην ανησυχείς, εγώ θα καθοδηγώ τα χέρια σου”. Ετσι κι έγινε και άρχισα το χτίσιμο χωρίς σχέδια, χωρίς τίποτα. Εβαζα τις πέτρες και αυτές στέκονταν εκεί» λέει ο αγρότης και συνεχίζει: «Την εκκλησία την έχτισα σε δυόμισι μήνες, λες και είχα υπεράνθρωπη δύναμη. Εκτοτε ο Αγιος βρίσκεται πάντα δίπλα μου και με καθοδηγεί σε κάθε μου βήμα».

Σήμερα, δεκάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό φτάνουν στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου για να συναντήσουν τον κ. Καλογερόπουλο και να προσευχηθούν.
Image
Image
Image
Image
Image


Fri May 06, 2016 5:27 pm
Profile Send private message
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.